Vad händer just nu?

Nu har jag inte skrivit något på ett väldit bra tag. Tentor har kommit ivägen och jag bor i Vänersborg för tillfället vilket har gjort att det inte blivit så mycket. En kompis tar hand om djuren när jag är bortrest vilket är underbart skönt! Det är inte alltid lätt att få hjälp med allt vad det innebär kan jag lova. Men nu tänkte jag dela med mig av något lite kul!
 
Detta är en lista av de kullar jag har som ligger och väntar på att få kläckas. Den grönmarkerade är äggen som kläckts redan, de ungarna som jag redan lagt upp bilder på. Men i nästa vecka kan man nog vänta sig fler ungar! Dessutom har jag nu fått två till ägg från Kiwi (daggecko) som min vän hittade! Förra gången la hon enbart ett ägg vilket var lite konstigt, men det var ju första gången. Denna gången la hon precis så som de ska göra! Två helt runda fina ägg som satt ihoplimmade med varandra, äkta Phelsuma!
 
Älskar detta systemet de har på terrariedjur.se där man kan se hur dagarna tickar på sina ägg. När de säljs sedan kan man även skriva ut en riktig stamtavla vilket känns mer serriöst och roligt att skicka med, speciellt på mina daggeckos då de är lite mer viktiga att dokumentera.
 
Daggeckos är väldigt hotade och därför är det väldigt trevligt att veta vart ungen man köper kommer ifrån. Om inte det finns papper på dem att de är svenskfödda kan risken öka att de faktiskt är viltfångade då det inte är något allt för ovanligt.... Man kan tänka att desto grönare de är ( mindre röda markeringar) desto närmare viltfångade är de.
 
 
Här ligger Ciliatusäggen och väntar! De längst till vänster är de som ska kläckas snart. Spännande!
 
 
Här är en bild på Kiwis fina ägg (förutom det första) där man kan se hur friska och fina de ser ut. Hoppas jag lyckas kläcka dem! Det hade varit väldigt roligt att få kläcka sina egna små daggeckos äntligen.
 
 
Hoppas alla har en trevligt start på sommaren precis som jag! Nu blir det ut igen och leka med valpen!
(en riesen)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0